澳門工會聯合總會

搜索

查看: 609446|回復: 96

掘,掘,掘,好煩呀

聽眾

3萬

論壇元老

一出街就見到掘路,一條街掘幾十次,究竟政府攪咩鬼呀,唔好擾民好喎.

聽眾

論壇元老

反欺凌虐小

「燒牛肉亭」冠軍

掘到悶晒!!!!!!!

就連二龍喉公園都掘到唔清唔錯ar.......
回復

聽眾

新手上路

車~
7 n/ g  b/ _/ G/ I條街掘,又幾煩ja
& D0 ~' u. y! o5 K我屋企樓上裝修: r0 W& O$ F' D* c, P
仲煩la
回復

聽眾

1萬

論壇元老

原帖由 ivy 於 2007-1-23 20:41 發表8 L: O' v0 Z0 W8 U6 N
一出街就見到掘路,一條街掘幾十次,究竟政府攪咩鬼呀,唔好擾民好喎.
3 D7 A8 y' h  y

- o" O' S4 M# G/ Z" L8 o, ?" c6 [3 u" M
某部門的申請的預算要達標
2 b3 r. i  ^/ f+ x吾係下年點申請更多預算7 t7 \  n1 A7 R% B7 g; g
吾掘就無得填; ~" ~0 \: d0 q  N' a
就無左工程做
+ [( s% R3 s  d, f無支出
0 d% `3 ?6 p6 [/ Q! F  E/ r* V7 kso 掘完填 , 填完掘 , 工程日日有) G7 m% C" c, O$ w$ `; ?
建築公司先有生意 ga
回復

聽眾

3萬

論壇元老

掘要有道理

依家北區好多地方都掘緊路,例如台山新城市一帶,勞動節大馬一帶等等,造成交通擠迫,行人不便。我地吾清楚政府掘既理由,好似想掘就掘,只系希望掘既成本同效益要成比例,吾好浪費納稅人既錢,更吾希望有貪腐因素在內。A009

你修我都修﹗

你修我都修﹗
回復

聽眾

註冊會員

城市有發展才會"掘",早卅年前我回到上海,好平靜,同解放前差不多,這些不變是好還是不好呢
回復

聽眾

1萬

論壇元老

原帖由 ivy 於 2007-4-9 11:33 發表  ?1 L7 {0 i8 B& m) _; W, B
依家北區好多地方都掘緊路,例如台山新城市一帶,勞動節大馬一帶等等,造成交通擠迫,行人不便。我地吾清楚政府掘既理由,好似想掘就掘,只系希望掘既成本同效益要成比例,吾好浪費納稅人既錢,更吾希望有貪腐因 ...
  L4 ], Z+ l6 j1 ~8 l

/ g9 D( {" u/ d- T# w5 x+ y: Z- v& m, h
起緊垃圾回收系統 ma A010
7 t4 x8 O4 m) b. c- h浪費金錢的試驗 A002
回復

聽眾

1萬

論壇元老

原帖由 ivy 於 2007-4-9 11:33 發表
: k7 ~+ Y. I) D依家北區好多地方都掘緊路,例如台山新城市一帶,勞動節大馬一帶等等,造成交通擠迫,行人不便。我地吾清楚政府掘既理由,好似想掘就掘,只系希望掘既成本同效益要成比例,吾好浪費納稅人既錢,更吾希望有貪腐因 ...
3 k5 w$ s& K' h4 V& r5 K/ x  {! Z
) @5 h9 b6 U5 d+ C6 k2 l% {+ k
用成億 tim !!!A019
回復

聽眾

版主

朋友至上,戀人未滿

「反光鏡折射」冠軍

如果唔係咁掘…建築公司就會倒閉ga la~!!
回復

聽眾

版主

「經典動物園」冠軍

回復 #9 kkboy520 的帖子

MM...我刀覺得你講得好岩..我地刀唔想D人失業GA..如果唔掘..澳門D街道BIN有咁新正丫.你話係咪先??A018
回復

聽眾

版主

「大魚食細魚」冠軍 「拖動方塊」冠軍 「拉線穿球」冠軍 「推波波」冠軍

唔係話佢堀的問題...而係佢咁做....係一個消極的方法...
2 v* _" b3 F- J5 V* w( A, F
% Z+ m3 l6 g! {6 v點解唔想一下即極d幫手...快手少少填好d個海同起d新路啦.....
回復

聽眾

1萬

版主

咪係LO,
1 t' U+ a! [+ f% u1 B成日掘,
+ S- A% T1 [5 h1 F+ w我屋企樓下又係咁( m1 V0 e' @1 r: u& B% L
好彩我朝早唔响屋企姐
回復

聽眾

版主

之前卖生果戈度都有掘来,,2 }! }/ e  {# O; s
我想买榴莲都买5 到: ^1 H. ]% s; Q" X2 {( K
D水果档关门了
回復

聽眾

論壇元老

係啦!成日都見到掘路7 P6 I* m3 b3 s7 \; r: h
  政府唔通嫌錢多得濟…掘完又掘…唉!
回復

聽眾

新手上路

我樓下條路都掘左n次
回復

聽眾

版主

「大魚食細魚」冠軍 「拖動方塊」冠軍 「拉線穿球」冠軍 「推波波」冠軍

好在佢唔夠膽攪美副將果度
回復

聽眾

註冊會員

原帖由 joaquin7 於 2007-7-1 19:25 發表
6 I- A- B, c$ m9 t" L$ i7 Q" [2 I; K好在佢唔夠膽攪美副將果度

$ o' }+ C1 F) W2 t4 v  H3 @9 {7 ~9 G! @
遲早問題吧!!!!!
回復

聽眾

版主

掘果度....會死人
回復

聽眾

版主

「電子人大戰」冠軍 「貪食蛇 2」冠軍 「餵飼寵物」冠軍 「釣魚」冠軍 「追鼠標」冠軍 「天秤放貨物」冠軍 「飛躍羚羊」冠軍 「天使搬磚」冠軍 「3D 閃避障礙」冠軍

原帖由 joaquin7 於 2007-7-1 19:25 發表
( }& K* z+ t! x: w好在佢唔夠膽攪美副將果度
' H6 s+ ~4 Y! y+ {5 v# y
早定會   時間的問題.............
回復

聽眾

版主

既然係咁...佢不如挖澳門旦果度
回復