澳門工會聯合總會

搜索

•  
查看: 3000|回復: 5

十五歲女學生墮樓亡

聽眾

3萬

論壇元老

一名十五歲女學生昨晚身穿睡衣,懷疑自筷子基運順新村高層住所躍下,消防救護員到場時證實女學生頭顱爆裂,當場死亡。案件交由司警跟進,警方在她住所發現遺書,有人疑生活不愉快及感不被重視而自尋短見,警方暫將案件列作自殺案處理。A007

聽眾

3萬

論壇元老

墮斃女生成績優異

十五歲女學生前晚在筷子基運順新村墮下身亡,同學昨驚聞噩耗,悲慟不已。部分同學失聲痛哭,需校方心理輔導。有學生透露,墮樓女生深受老師喜愛,事發前並無異樣,對她的離世感到難過。

有學生透露,前晚在筷子基運順新村高處墮下喪生的女生,性格開朗,學習認真,從不缺課,成績不俗,深受老師喜愛。事發當日,女生依舊如常返學,未見異樣。同校不少學生昨早獲悉女生墮斃的消息,難以接受。校方為學生進行心理輔導,不少人當場痛哭,追思離世者,場面傷感。
回復

聽眾

2萬

版主

咁奇怪GE...
睇到ED場面...都幾驚呀...
回復

聽眾

金牌會員

「數獨-強化版」冠軍 「數獨-入門版」冠軍

佢真係好傻,,,,唔理咩原因都唔應有呢種念頭
回復

聽眾

高級會員

「流動圖案」冠軍 「軌道射球」冠軍

回復 4# 的帖子

有時我唔開心果陣都會想自殺ga...
但係好快就無事...
應該好多人都會有過自殺的念頭...
我覺得應該係好普遍...
但係...呢個自殺的女仔...性格開朗,學習認真,從不缺課,成績不俗,深受老師喜愛
有咁多優點...
如果我有佢咁叻..
我應該唔會捨得去死呀...
回復

聽眾

版主

「大魚食細魚」冠軍 「拖動方塊」冠軍 「拉線穿球」冠軍 「推波波」冠軍

原帖由 超級大好人 於 2008-11-10 01:01 發表
有時我唔開心果陣都會想自殺ga...
但係好快就無事...
應該好多人都會有過自殺的念頭...
我覺得應該係好普遍...
但係...呢個自殺的女仔...性格開朗,學習認真,從不缺課,成績不俗,深受老師喜愛
有咁多優點...
如果我有佢咁 ...

有缺點都唔應該死
人生就係有缺點而學去改
有不足而學進步
有不安而求安心
佢都只係被忽略...唉
呢個世界唔係咁先有人重視
回復